Äärioikeisto on turvallisuusuhka

Suojelupoliisin arvion mukaan Suomessa on sekä radikaali-islamistisia että äärioikeistolaisia toimijoita, joilla on halu ja kyky väkivaltaisten iskujen toteuttamiseen. Islamistinen terrorismi on globaali uhka, mutta Euroopassa äärioikeiston uhka on nousemassa. 

Rosa DTM:ssä.
Kuva: Joel Karppanen

Rahoittajina VENÄJÄ ja Kiina

Sami Eerolan ylläpitämä viikkokatsaus laitaoikeiston edesottamuksista on irvokasta, mutta terveellistä luettavaa: https://laitaoikeistonviikko.substack.com/. Euroopan vihreät puolestaan seuraavat yhä tarkemmin äärioikeiston poliitikkojen kytköksiä Venäjälle ja Kiinaan. Sitä varten on perustettu sivusto https://www.russiagate.eu/, jonka kautta voi myös ilmoittautua mukaan joukkoon, joka kaivaa ja tuo päivänvaloon tätä tietoa. Venäjän johtaja Vladimir Putin ei rahoita eurooppalaista äärioikeistoa rakkaudesta ihmisoikeuksiin ja demokratiaan.

Äärioikeiston nousu Euroopassa tarkoittaisi myös Putinin Venäjän vallan kasvua Euroopan parlamentissa. Tämän pysäyttäminen jos mikä on Suomen kansallinen etu.

Entäs sitten laitavasemmisto?

Kun sosiaalisessa mediassa nostaa esiin laitaoikeiston ja äärioikeiston turvallisuusuhkaa, vastaan tulee melkoista kuraa. Yksi usein toistuva vasta-argumentti on kysyä, että entäs sitten laitavasemmisto. Moni toki muistaa Euroopan historiasta äärivasemmistolaista terrorismia. Olen itsekin lukenut Punaisista prikaateista ja Baader-Meinhofista. 

Nojaan kuitenkin tilannekuvaa muodostaessani asiantuntijatietoon. Sen valossa ei ole ajankohtaista pelätä punaista vaaraa, vaikka Euroopan parlamentin vasemmistoryhmässä pesunkestäviä kommunisteja istuukin.

Rikokset ovat rikosasioita

Kun poliittisen ideologian, kuten islamismin ja rasismin nimissä tehdään rikoksia, kyseessä on tosiaan rikosasia, jota ennaltaehkäisee ja tutkii poliisi. Meidän poliitikkojen tehtäväksi jää näyttää, että äänestettävää on myös demokraattisissa voimissa. 

Ihmisten ei tarvitse suojella omia etujaan polkemalla vähemmistöjä ja peräänkuuluttamalla oikeusvaltiosta piittaamatonta vahvaa johtajaa, jos demokratiat näyttävät kykynsä pitää huolen siitä, että kaikille on olemassa osa hyvinvointitaloudesta, kunnioitettu paikka yhteiskunnasta ja ajan suuret haasteet pystytään yhteistyöllä ratkaisemaan. Olen myös yhtä mieltä Kokoomuksen kanssa siitä, että vapaan maailman on aika pitää yhtä.