Homojen vapaa Eurooppa

Olen koko pitkän poliittisen urani ajan tehnyt töitä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien eteen. Olen ollut mukana luomassa yhdenvertaista lainsäädäntöä, joka on tarjonnut kaikille mahdollisuuden virallistaa parisuhteensa ja mahdollistanut hedelmöityshoidon ja adoption myös muille kuin heteropareille. Ihan joka ikinen pieni yksityiskohta homojen oikeuksissa on vaatinut isolta porukalta vuosien työn. Mikään ei ole tullut helpolla. Näin se on jatkossakin oleva.

Kuva: Joel Karppanen

Unelmieni Eurooppa on vapaamielinen

Pidän sellaisesta yhteiskunnasta, jossa ihmiset voivat töiden ja opintojen päälle juhlia, iloita ja nauttia elämästään just niin kuin mielivät. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia eikä haluta samoja juttuja. Kenenkään ei pidä tulla kertomaan toisille, että heidän rakkautensa ja ilonsa on väärin.

Haluan, että jokainen homo Euroopassa tietää olevansa kaunis ja upea ja hyväksytty juuri sellaisena kuin on. Saa olla rietas ja pinnallinen, hurja ja lihava, ihan mitä ikinä vain on. Mitään toisten asettamia muotteja ei tarvita. Päinvastoin. 

Elämäntehtäväni on rakentaa sellaista maailmaa, jossa jokainen saa kukoistaa omanlaisenaan minänä, ilman ahtaiden ja tympeiden ennakkoluulojen latistamista. Voi pojat, miten monta ihmistä tässä maassa on yritetty ilkkuen pienentää.

Yhdenvertaisuus on perusarvo

Homojen Eurooppa on vedenjakajalla: vaikka suurin osa eurooppalaisista kannattaa yhdenvertaisuutta, osassa maita virta on viemässä alaspäin. Nyt on pidettävä huolta siitä, että EU seisoo oman perusarvonsa takana: yhdenvertaisuuden. 

Mikään asiahan ei EU:ssa edistämättä etene. EU julkaisi vasta vuonna 2020 ensimmäisen konkreettisen toimenpideohjelmansa seksuaalivähemmistöjen syrjinnän ehkäisemisestä. Matkaa on. Syrjintää on kokenut lähes puolet seksuaalivähemmistöihin kuuluvista. 

Niitä EU-maita, jotka eivät suostu turvaamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, on tästä niskuroinnista taloudellisesti sanktioitava. Homojen on saatava olla vapaita, onnellisia ja turvassa kaikkialla Euroopassa!